lån uten sikkerhet Slik får du best rente på lån uten sikkerhet

Slik får du best rente på lån uten sikkerhet

Vil du reise på eventyrreise, pusse opp bad, eller trenger ekstra penger til bilreparasjon? Større utgifter enn det vi har på konto vil av og til komme. Dette kan være prosjekt og drømmer vi vil oppfylle, eller plutselig oppståtte ekstrautgifter. Da er det greit å kunne ta opp et lån uten sikkerhet for å sørge for de nødvendige midlene. Denne typen lån kan imidlertid bli dyrere enn nødvendig. Heldigvis er det ting du selv kan gjøre for å få den beste renten.

Sammenlign rente på lån uten sikkerhet

Det viktigste du kan gjøre for å få lavest mulig rente, er å sammenligne tilbydere før du godtar et lån. Det er stor variasjon for hvilken rente ulike tilbydere gir. Det er derfor mye å spare på å ikke velge det første lånet du finner. Søk på nettet og se eventuelt etter sider som sammenligner mange lån for deg.

Den endelige renten blir bestemt individuelt etter du har søkt. Faktorer som er med å bestemme renten er inntekten din, utdanning, og eksisterende gjeld. Dette er ikke faktorer som er lett å endre på raskt nok før du søker lån uten sikkerhet. Det du derimot kan gjøre, er å sammenligne rentene etter du har søkt.

Søk lån uten sikkerhet hos mange tilbydere

Å søke lån er både gratis og uforpliktende. Dette betyr at du kan søke lån hos mange ulike tilbydere. Du kan da velge å søke de lånene som generelt tilbyr de laveste rentene. Alternativt kan du bruke en lånemegler. Dette er aktører som har samarbeid med mange lånetilbydere. Du sender da kun én søknad, men denne går til mange tilbydere.

Om du velger å sende søknader individuelt, via lånmegler, eller en kombinasjon, er opp til deg. Uansett hva du velger, er det lurt å vente til du får svar fra alle tilbyderne. Så lenge du søker elektronisk, bruker de fleste tilbydere gi relativt raske svar. Når du har fått svar fra alle, kan du velge det lånet som er billigst.

Se på effektiv rente

Det er ikke bare den nominelle renten som avgjør hvor dyrt lånet blir. Mange lån har også en del gebyrutgifter. Når du sammenligner lån, bør du alltid se på den effektive renten. Denne viser hvor dyrt lånet faktisk er, inkludert gebyr. Det er ikke alltid slik at lånet med lavest nominell rente er det billigste lånet.

Til slutt

Det er noen individuelle faktorer som bestemmer rente. Dette er ikke alltid så lett gjøre noe med raskt nok. Det du imidlertid kan gjøre, er å sørge for å sammenligne ulike tilbydere for å få den beste renten.

Related Post